torstai 12. maaliskuuta 2009

Reunallista

Olen nyt reilun pari viikkoa väsäillyt reunalistoja koppaan. Työvaiheita laskeskelin parisenkymmentä kaikkiaan. Tässä pari kuvaa noin niin kuin esimauksi. 

Kannessa on sisempänä Crow's Foot -koristelista ja ulompana samaa Cocoboloa kuin sivuissa. Cocobolo-listan alareunaan liimasin vielä valko-musta -raidan niin että lista erottuu sivusta. Näin alustavasti, kun vasta osa listoista on paikoillaan, sanoisin, että kokonaisuus näyttää ihan okoolta. Tältä näyttää peräpäässä. Kuvasta näkee hyvin työn vaiheita: pohjapuolella ura listaa varten on jo jyrsitty ja valko-musta -rima liimattu. Kansipuolella viimeinenkin reunalista on jo liimattu, mutta se pitää vielä tasoittaa siklillä sivujen tasalle. Jonnin verran kolojakin on täyteltävänä. yritin asetella värit niin, että mustalla epoksilla saisin mahdolliset kolot tukittua melko huomaamattomasti. 

Kaulaa olen ehtinyt myös vähän työstämään - lapaviilu on liimattu ja kaularaudalle jyrsitty ura. Myös kaulan kannan muotoa ehdin viimeksi vähän raspailemaan ja lapaliitoksen timanttia muotoilemaan. Niistä lisää tuonnempana.

5 kommenttia:

Huovinen kirjoitti...

Hienoa koristeellisuutta! Eikös siinä Stingin pelissäkin ollut juuri jotain sellaista? Kuvista välittyy mahtava orgaaninen tunnelma..!

Janne Koskela kirjoitti...

Orgaaninen tunnelma = maanläheisesti sinne päin sutaistu ja epäsiisti? ; ) . Tuo cocopolo on siitä mielenkiintoinen puulaji, että se näyttää melko viimelstellyltä ihan vaan höylän ja siklin jäljiltä. Puussa on satiininen kiilto omien öljyjen takia. Samasta syystä sitä on hankala liimata ja samasta syystä jotkut ovat äärettömän allergisia tämän puun pölylle. Joitakin sydän- maksa- ja munuaissiirtojakin on tiettävästi jouduttu Cocobolosta rakentaneille kitarasepille tekemään. (tästä luin vasta kun olin jo laittanut laatikon kasaaan ja hengitellyt muutaman kuukauden pölyjä huoletta) Itse olen onneksi (ja perhe myös) pysynyt terveenä.

Stingin peliä en ole niin tarkkaan tutkaillut että osaisin listoista sanoa.

Huovinen kirjoitti...

Millainen tuo cocobolo on soundillisesti, siis verrattuna muihin? Kävin muuten äsken ikuisen kitaranostoprosessin puitteissa tsekkaan Gibsonin Blues Kingiä ja Arlo Guthrie-malleja, pienemmästä päästä molemmat. varsinkin BK:ssa oli tosi mielenkiintoinen soundi, bubingaa noi sivut ja pohja. Aivan mun juttu! :-)

Janne Koskela kirjoitti...

Cocobolo on ruusupuu - kovempaa ja painavampaa kuin Intian ruusupuu. Cocobolo on yksi niistä monista vähän oudommista puulajeista, joiden on sanottu "lähes täydellisesti" muistuttavan Brasilian ruusupuuta soinniltaan. Koskaan en ole yhtään cocobolo-kitaraa itse soittanut, joten en ossaa vielä sanoa.

Vai että Blues Kingiä? No siitä vaan! Ei ole varmaan paras mahdollinen All-around -kitara, mutta sittenhän jää mahdollisuus ostaa vielä lisää hyviä akustisia...

Huovinen kirjoitti...

Joo, tämä on just se oikea asenne! :-)