perjantai 12. joulukuuta 2008

Jänniä hetkiä

Pinta on nyt käsitelty, talla liimattu ja kielet kiinnitetty. Ensivaikutelma soundista on ihan lupaava, avoimehko, isohko ja syvähkö, mutta säädöt ovat vielä sen verran kaukana oikeista, että mitään lopullista ja varmaa ei uskalla sanoa. Vielä täytyisi jaksaa säätää satulan urien syvyyttä, tallan luun korkeutta, kaularaudan kurvia ja vähän kaulan liitoksen kulmaakin, miettiä plektrasuojaa ja tehdä lopulliset kiillotusvahaukset, ennen kuin voi sanoa: valmis! 

Tämä hetki on ehkä turhauttavin. Näen valmiin kitaran, mutta en vielä tiedä, miten se soi ja soiko se, onko se soitettava ollenkaan. Toisaalta on kai pakko nukkuakin jonakin yönä...

Postittelen tänne ääninäytettä kunhan saan kielet soitettavalle korkeudelle ja säädöt kohdilleen. 

Herra, anna minulle kärsivällisyyttä. HETI ! ! ! ! !

3 kommenttia:

Harri Huovinen kirjoitti...

Enemmän kuin hienolta näyttää. Ääntä odotellessa..!

Jyrki kirjoitti...

Löysin blogisi tänään kun googlettelin mitä suomenkielellä löytyisi akustisen tukirimoituksesta. Eipä google tiennyt juuri mitään, mutta tänne löysin. Blogisi on erittäin mukavaa luettavaa ja aihe kiinnostava.

Mukava nähdä on Suomesta löytyy muitakin akustisen teosta kiinnostuneita. Itse en ole näin pitkällä, mutta perässä tullaan.

Valmistumaisillaan oleva kitara näyttää muuten erittäin hyvältä. Odotan mielenkiinnolla ääninäytteitä.

Janne Koskela kirjoitti...

Tervetuloa vaan seuraamaan näitä viimeisiä vaiheita Jyrki! Kerro toki jotain omasta projektistasi!

Pienenä väliaikakommenttina mainittakoon, että pieniä parannuksia olen jo saanut aikaan soundipuolella, mutta parit säädöt on vielä ajan lyhyydestä johtuen tekemättä. Kärsivällisyyttä!