perjantai 5. joulukuuta 2008

Kiiltokuvia

Kitara alkaa saada mukavasti pintaa shellakasta. Jokaisen pintasession jälkeen kiilto on entistä syvempi ja loimu entistä palavampi. Seitsemästä-kahdeksasta pintakäsittelykerroksesta paikallaan on nyt kannessa ja pohjassa kolme, lavassa neljä ja sivuissa kaksi. Kunhan pinta vahvistuu, teen jossain välissä vielä pienen tasoitushionnan nelisatasella paperilla ja öljyllä ainakin sivuille ja kannelle, niin saan pienet epätasaisuudet kuriin. Kansi on kauniin kelmeänvaalea ja peilaa kivasti. Jos olet oikein tarkka, voit tarkastella peilikuvasta kodinhoitohuoneemme erinäisiä huonekaluja...
Ainakin jotenkin olen kai onnistunut, kun vaimokin ohimennen kehaisi kitaraa, joka muuten niin kovasti kilpailee miehen huomiosta hänen sekä kodin- ja lastenhoidon kanssa.


Tavoitteena on saada noin yksi kerros päivässä lisättyä. Yhteen sessioon menee arvioimani tunnin sijasta kaksi. Viikonloppu menee muissa puuhissa, mutta ehkäpä ensi viikolla saan pinnan valmiiksi ja pääsen liimaamaan otelautaa ja tallaa. Vielä ei ole mahdotonta, etteikö joulun laulut taittuisi uudella kitaralla!

Ei kommentteja: