maanantai 13. lokakuuta 2008

Esitöitä
Viime vuotisesta projektista viisastuneena olen nyt yrittänyt jättää koneilla tehtävät työt kurssille koneilla tehtäväksi. Tämä on vähentänyt merkittävästi turhaa tuuskausta ja kahteen kertaan tekemistä. Maltti on valttia. Kotona teen, sikäli kuin ehdin, mahdollisimman monet käsin tehtävät jutut valmiiksi, ja kurssilla taas niitä juttuja, joita ei kotona pystyisi. Tämän työnjaon myötä homma etenee kivasti. Tänään ehdin vapaapäivänä valmistella kannen rimoituksen kallistukset kuntoon. Huomenna kurssilla voin sitten jyrsiä kanteen kanavat rosetille, leikata kaikuaukon ja ehkä liimata jo hieman rimoja paikalleen. 

Seuraavaksi onkin sitten vuorossa sivujen taivutus, tuo kuumankostea ja tuskanhikinen herkkä voimainkoitos, jossa puu pitää saada taipumaan ennen kuin se katkeaa...

Kuvissa muotti (muotissa pohja sekä kaula- ja peräklossi sovituksessa) sekä kannen rimoitus ilman tallanaluslevyä. Kannen rimojen suhteen mietin vielä, käyttäisinkö Martinin perinteistä vai saman firman modernimpaa "A-frame" -rimoitusta kaikuaukon yläpuolella. Varalta tein rimat molempiin mahdollisuuksiin. Pitää kysyä viisaammilta.

Ei kommentteja: