torstai 1. tammikuuta 2009

Korjausharjoituksia

Kannen halkeama on nyt korjattu, samoin tallan vanhat läpimenoreiät tapitettu. 
Kuvissa salainen ase - Bilteman välysmitta auton sytytyksen säätöön, johon viilasin hampaat neulaviilalla. Samalla työkalulla hoituvat pienet sahaukset (terä taipuu ja sillä pääsee siksi aivan lähelle kantta esim tässä tappien sahauksessa) mutta myös satulan kieliurien viilaus - "teriä" kun on ainakin kymmenesosamillin välein, niin saa hyvän istutuksen kielille. Tämä työkalu maksoi 2,50€. Satulaviilasatsi maksaa alk 88€ ja taipuvateräinen pikkusaha ainakin pari kymppiä. Tästä työkalusta suurkiitos menee Jounille, jolta sain vinkin. Kiitos!


Tässä kuvassa näkyy kanteen pari milliä keskiviivasta ilmaantunut halkeama. Halkeama aiheutui joko kitaran ensimmäisestä automatkasta pakkasessa tai sitten siitä, kun koppa pintakäsittelyvaiheessa putosi räpylästä pyrstölleen n. 70cm. Joka tapauksessa nyt tallan siirron yhteydessä tämäkin oli hyvä korjata.
Ensin veistin puukolla halkeaman ympäriltä pienen kiilamaisen siivun irti. En mennyt ihan läpi asti kannesta tarkoituksella.
Seuraavaksi liimasin ylijäämäkansipuusta leikkaamani hieman tukevamman kiilamaisen siivun koloon, annoin kuivua ja leikkasin taltalla korjauspalan muun kannen tasalle. Viimeistelin tietysti hiomalla. Paikasta tuli kohtuullisen hyvä, läheltä sen toki näkee, mutta ei enää puolen metrin päästä. 

Kannen alaosa on tässä nyt hiottuna, tapitettuna ja korjattuna, valmiina uuteen pintakäsittelyyn. Ei tämä nyt niin kauheaa ollut kuitenkaan.  Alimmassa kuvassa on korjauskohta jo pienen shellakkakerroksen alla. Niin, missä se olikaan? No keskiviivasta vähän ylöspäin.

Parina päivänä olen jo ehtinyt käsitellä pintaa uudestaan. Kun on vain osa kannesta työstettävänä, tulos näyttää syntyvän mukavan nopsaan. Ennen loppiaista saanen jo tallan ja kaulan kiinni uudestaan. 

2 kommenttia:

Nuutti P. kirjoitti...

No? Loppiainen meni jo:)

Janne Koskela kirjoitti...

Malttia, Nuutti-pukki! Tallan ja kannen väliin jää vieläkin paikkoja, joihin menee 0.05mm välysmittari, joten hinkattavaa on. Eihän tekstissä mainittu, minkä vuoden loppiaisesta oli kyse.