torstai 27. marraskuuta 2008

Katse tulevaisuuteen

Tässä vaiheessa vuotta täytyy jo mietiskellä, mitä tulevana keväänä puuhailisi soitinrakennuskurssilla. Olen päätymässä siihen, että aloitan vielä yhden projektin ja koetan tehdä pitkään mielessä pyörineen terssikitaran Martinin mallin mukaan. Olisipa sitten lapsillakin käteen ja syliin sopivaa soitettavaa, jos ja kun kiinnostuvat soitteluista.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tähän pikkukitaraan (terssikitara tarkoittaa sitä, että se on 3/4 normaalikoosta ja viritetään pienen terssin verran ylemmäs kuin tavallinen. Skaalan pituus on n. 21.5 tuumaa.) tulisi seetrikansi ja cocobolo (yhdentyyppinen ruusupuu) sivut ja pohja. Matskuja on sen verran jäljellä, että kulut pysyvät alle kolmen sadan (MiniMartin maksaa 3050$, toisaalta pienen kitaran saa toki Kullakseltakin 70€:lla, mutta ei sellaista, jota olisi aikuisenkin kiva soittaa)

Tarpeita olen suunnitellut tilaavani tällä kertaa Espanjasta, Madinter-nimisestä firmasta. Heidän cocobolonsa näyttää tältä: 

2 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Mitenkäs tammi sopii kitaraan? Mulla jäi jonkinlainen kapula pöydänrakennuksesta ylimääräistä, ja voisin sen lahjoittaa. Voin käydä etsimässä sen ja ottaa mitat, mikäli kiinnostus heräsi.

Janne Koskela kirjoitti...

Kiitos Teemu tarjouksesta. Eipä taida olla tammelle käyttöä näissä hommissa. Ainakaan tietääkseni